انجام پایان نامه مهندسی نفت مخزن| انجام پایان نامه مهندسی نفت | انجام پایان نامه مهندسی
انجام پایان نامه مهندسی نفت مخزن
مهندسی مخزن (به انگلیسی: Reservoir Engineering) یکی از زیر شاخههای کلیدی مهندسی نفت محسوب میشود.
پس از کشف مخازن هیدروکربن که میتواند نفت، گاز و غیره توسط تیم اکتشاف نوبت به فاز مهندسی مخزن میرسد که نقش مهمی در چرخه برداشت از مخازن را عهده دار است .پارهای از این وظایف بصورت خلاصه در زیر آورده شده است:
شناخت مخزن (Reservoir Characterization) که شامل تکمیل مطالعات زمینشناسی و پتروفیزیک مخزن و همینطور بررسی جریان سیال در محیط متخلخل میشود.
مدلسازی واقعگرایانه با جزییات زمینشناسی از مخزن هیدروکربنی ایجاد جدول زمانی تولید برگزیدن مناسبترین شیوه و نرخ تولید به جهت رسیدن به حداکثر برداشت سیالات نفتی انتخاب مناسبترین شیوه ازدیاد برداشت با توجه به شبیه سازیهای رایانهای و شرایط و خصوصیات مخزن
این دوره کارشناسی یکی از گرایشهای رشته مهندسی نفت و از دورههای عالی فنی، مهندسی میباشد که هدف آن تربیت متخصصانی است که داری توانایی و مهارت های لازم بری انجام طرحها و اجرای روشهای بهینه تولید و مطالعات و مدلسازی مخازن نفت و گاز می باشند. این دوره مبتنی بر دروس مکانیک سیالات، دینامیک گازها، ترمودینامیک سیالات، انتقال جرم، خواص سیالات مخزن، مهندسی حفاری، زمینشناسی نفت، مهندسی مخازن و روشهی ازدیاد برداشت و … می باشد.
نقش و توانائیهائی که دانشجویان پس از فارغ التحصیلی در این رشته کسب می کنند عبارتند از:
بررسی قابلیت تولید در مخزن با بکارگیری و بهره مندی از شیوههای جدید مطالعاتی و مدلسازی. ارزیابی توزیع فشار و توجیه افت آن در مخزن و چگونگی کنترل آن. ارائه شرایط عملیاتی برای بهره برداری از مخزن با بکارگیری خصوصیات و رفتار مخزن. انتخاب و ارائه روش عملی افزایش برداشت از مخازن با احتساب ملاحظات فنی واقتصادی. ارزیابی عملیات بهره برداری و ارائه روش بهینه. مدیریت و صیانت از مخازن نفت و گاز. توانائی ارزیابی فنی – اقتصادی طرحها و عملیات ازدیاد برداشت از مخازن و بهینه سازی آن. ارزیابی تأثیر روشهی ازدیاد برداشت از مخازن بر محیط زیست. فارغ التحصیلان این دوره می توانند نقشی مؤثر در مطالعات و مدلسازی مخازن و استفاده از روشهی بهینه ازدیاد برداشت و بطور کلی مدیریت بهینه مخزن داشته باشند.